Sneakers πάνινα για γυναίκες και άνδρες

Τα πρώτα αθλητικά δημιουργήθηκαν για ξεκούραση και για στιγμές χαλάρωσης. Συνδέθηκαν με τον αθλητισμό και πλέον έχουν κατακτήσει τους σχεδιαστές της υψηλής ραπτικής.  Είναι ένα βασικό κομμάτι-κλειδί και για την γυναικεία και για την ανδρική γκαρνταρόμπα.

Τα sneakers είναι τα αγαπημένα παπούτσια όλων, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων. Είναι παπούτσια που φοράμε όχι μόνο επειδή μας είναι απαραίτητα αλλά και επειδή απαραίτητα μας αρέσουν!

Πότε ξεκίνησαν όλα

Κατά τον 17ο αιώνα, δημιουργήθηκαν και τα πρώτα sneakers, πάνινα παπούτσια, με λαστιχένιο πάτο. Είχαν την ιδιαιτερότητα ότι είχαν το ίδιο καλούπι και για τα δύο πόδια, οπότε έπρεπε έπαιρναν το σχήμα του ποδιού κατά τη χρήση τους. Πήραν το όνομα τους από το αγγλικό ρήμα ‘’sneak in’’ , που σημαίνει μπαίνω κρυφά, ακριβώς επειδή ήταν αθόρυβα παπούτσια. Και αυτό χάρη στον λαστιχένιο τους πάτο! Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά τα αθλητικά ήταν είδος πολυτελείας, για το λόγο ότι τα έξοδα των υλικών ήταν ακριβά αλλά και για το γεγονός ότι η εργατική τάξη δεν είχε χρόνο ελεύθερο για ξεκούραση.

Με την πάροδο των χρόνων όμως  βελτιώθηκε σημαντικά ο τρόπος κατασκευής τους . Με τις νέες τεχνολογίες γίνονται όλο και πιο άνετα. Χαρίζοντας μας έτσι την απαραίτητη άνεση που όλες χρειαζόμαστε.

Περνώντας οι δεκαετίες τα σχέδια πλήθαιναν. Πρέπει να παραδεχτούμε πως την μεγάλη αλλαγή έφεραν τα εμβληματικά all star converse ή αλλιώς σταράκια , τα γνωστά σε όλους μας. Και αργότερα σχεδιάστηκαν αμέτρητα αθλητικά που γνωρίζουν αγαπάμε και φοράμε μέχρι και σήμερα. Η μόδα κάνει κύκλους άλλωστε και αυτό είναι που μας αναζωογονεί.

Sneakers και γυναικεία γκαρνταρόμπα

Πλέον είναι γεγονός πως τα sneakers για την γυναικεία γκαρνταρόμπα παπουτσιών δεν είναι απλώς ένα αθλητικό παπούτσι για το γυμναστήριο ή για κάποιο άθλημα. Ναι, σίγουρα τα επιλέγουμε και γι’ αυτό. Τα αθλητικά πλέον κατάφεραν επάξια να βγουν από το χαλαρό casual στυλ και να εισέλθουν στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Είναι το επίκεντρο των σχεδιαστών και πραγματικά αυτό μας αρέσει και μας βολεύει πολύ!

Σε πόλεις του εξωτερικού, οι άνθρωποι ζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς τη μέρα τους, πολλές γυναίκες επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους αθλητικά, τα οποία και αλλάζουν στο γραφείο ή κατά την έξοδο. Πράγμα πολύ πρακτικό για ένα βαρύ πρόγραμμα! Υπάρχουν όμως και κοπέλες αντίστοιχα  που τα φοράνε στην καθημερινότητα τους. Άλλωστε υπάρχουν πολλά σχέδια για να ταιριάξουν σε όλα τα στυλ ντυσίματος. Έτσι παρατηρούμε σιγά σιγά ότι η μόδα φτιάχνεται και για να μας διευκολύνει. Όλες έχουμε έστω και ένα ζευγάρι  sneakers αθλητικά παπούτσια ακόμα και αν δεν πηγαίνουμε για τρέξιμο!

Υπάρχει πληθώρα σχεδίων και ειδών στην αγορά για να καλύψει τα γούστα της καθεμίας από εμάς. Μπορούμε να βρούμε τα κλασικά υφασμάτινα , δερμάτινα για πιο chic εμφανίσεις  και  ό,τι  άλλο  μπορούμε να φανταστούμε. Υπάρχουν και πολλές προτάσεις για sneakers ανατομικά . είναι πολύ σημαντική η στάση του σώματος μας , ιδίως όταν τα φοράμε πολλές ώρες.

Sneakers  ανδρική υπόθεση

Για τους άνδρες δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ήταν, είναι και θα είναι το Νο 1 ανδρικό παπούτσι. Το must. Είτε πρόκειται για άθληση είτε για ψυχαγωγία στους άνδρες αρέσουν αλλά και προτιμούν για τις περισσότερες εξόδους τα αθλητικά και γενικά το πιο χαλαρό στυλ.  Η αλήθεια είναι πως τα αθλητικά είναι και άνετα αλλά και σου χαρίζουν στυλ εύκολα και γρήγορα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς. Και εδώ τα σχέδια πολλά αλλά σίγουρα με πιο απλές , χαλαρές γραμμές, που δεν παύουν να ναι εντυπωσιακές όμως!

Σχετικά άρθρα

Begin typing your search above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Επιστροφή επάνω